Kölschig - Met de Fingern müffele 2024
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Himmel un Ääd jewickelt
Gebratene traditionelle Kölsche-Blodwoosch met Kartoffelstampf,
kandierten Öllich un Äpfeln en Börrekteig jewickelt
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Äädäppelschloot im Weckgläschen
Rheinischer-Kartoffelsalat „ohne Mayo“, doför met Weißweinessig,
Senf-, Zwiebel- un Gurkenvariationen, Omas`s Pitterzillje un
Feldradieschen
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Riefkoochelschen met irgend wat
Irgend wat es, wat do wells!
Wellst de Lachs, Appelmus, Röbekruck, udder söns irgend jet!
Mer erföllen üch jähn all Wünsch!
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Eier Dömsche
Vater-Rhein-Eierschiffchen met ner joldich und hätzhafftigen
Eigelb-Domspitzen-Füllung
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Linsezopp
Uns hausgemachte, noh altem klassischen Rezepp zubereitete
Linsensuppe, hät nor Saisongemüse em Döppe. Dat besondere es,
dat mer verschiedene Linsenarten noh dä traditionellen
“Fünnef-Elemente-Küch“ zubereiten.
De Suppe jeht fleischig, vegetarisch un och vegan.
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Halven Hahn
Leckerere decke Goudascheibe op Salzbutter un Pumpernickel
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Marmorkoohe op Kölsch
Kleines Marmorküchlein op Salzbutter un Pumpernickel
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Lecker Stössje
Mousse au Chocolat för de Kölsche un all andere Minsche,
em Stössje, dat ne leckere Basilikum-, Limetten- udder Chilizucker-
Rand met Goldstaub hät
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Tafelspitz mit Strüßjer un Konfettie
Leckeres gekochtes Stöck vum Rind, jerollt, jespießt, opjelaht un met
scharfen Maireidich serveert
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Kaltes Schnäuzchen
De Geschichte dieses „Kuchens ohne Backen“ liet sich bes ins frühe 20.
Jahrhundert zurückverfolgen. De Firma Bahlsen gab en de
1920er-
Jahren en Rezepp för ne „Schokoladenkuchen us Leibniz-Keks“
erus. Hück weed dä Kooche ävver vür allem met de Köch de deutschen
Wirtschaftswunderzeit assoziiert.
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Wiener - Schnitzelchen us kölscher Kösch
Ehz en Mähl met Salz, dann en Ei met enem Schuss Rohm un zom
Schluss dat Schnetzele us de Eifel en gewürztem Paniermähl drihe.
Botterschmalz en de Pann erhitzen, Schnetzele hinengevve, fädich es
dat leckere Kalbsschnitzelchen us kölscher Kösch.
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Wiener - Koon ahn Koon - Schnitzelchen för üch leeve Veggis
Et kütt och us de kölschen Kösch un weed och esu jemaht. Dat wat
umbacken weed es en joodes Haferbrot met Koon ahn Koon us de
Backes. Jeht och met gegrillten Pilzen en ener Soja-Sahne-Soß.
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Kölsche Frikadellchen
En Brütche en Wasser enweiche un geschnittene Öllich en
Butterschmalz aandünste. Zosamme met däm usjedrockenen Brütche
un dä resslichen Zutaten - Eier, Peffer, Salz, un Geheimes - jood met dä
Häng durchknedde. De Jehacks mindestens e halv Stund
durchtrecke
losse. Dann noch eimol avschmecke. Schön Fleischklopse formen un en
de Medde ne Stöck Jurk udder Kies jenknuutsch, anschließend jet
flaach
paasche un em Backovve garen. Fädich es dat kölsche Frikadellchen.
Dä Klassiker dä Kölsche Kösch met Mostert un dozo ne Oberjärijes es
en Jedeech.
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RainBurger
Zwo leckere Rievkoochelschen schunkeln met enem kölschen
Frikadellchen. Wat kütt dobei erus?
En Burger dä do en dingem Levve nie mih verjesse wirst.