Kölschig - Met de Fingern müffele 2024 Himmel un Ääd jewickelt Gebratene traditionelle Kölsche-Blodwoosch met Kartoffelstampf, kandierten Öllich un Äpfeln en Börrekteig jewickelt Äädäppelschloot im Weckgläschen Rheinischer-Kartoffelsalat „ohne Mayo“, doför met Weißweinessig, Senf-, Zwiebel- un Gurkenvariationen, Omas`s Pitterzillje un Feldradieschen Riefkoochelschen met irgend wat Irgend wat es, wat do wells! Wellst de Lachs, Appelmus, Röbekruck, udder söns irgend jet! Mer erföllen üch jähn all Wünsch! Eier Dömsche Vater-Rhein-Eierschiffchen met ner joldich und hätzhafftigen Eigelb-Domspitzen-Füllung Linsezopp Uns hausgemachte, noh altem klassischen Rezepp zubereitete Linsensuppe, hät nor Saisongemüse em Döppe. Dat besondere es, dat mer verschiedene Linsenarten noh dä traditionellen “Fünnef-Elemente-Küch“ zubereiten. De Suppe jeht fleischig, vegetarisch un och vegan. Halven Hahn Leckerere decke Goudascheibe op Salzbutter un Pumpernickel Marmorkoohe op Kölsch Kleines Marmorküchlein op Salzbutter un Pumpernickel Lecker Stössje Mousse au Chocolat för de Kölsche un all andere Minsche, em Stössje, dat ne leckere Basilikum-, Limetten- udder Chilizucker- Rand met Goldstaub hät Tafelspitz mit Strüßjer un Konfettie Leckeres gekochtes Stöck vum Rind, jerollt, jespießt, opjelaht un met scharfen Maireidich serveert Kaltes Schnäuzchen De Geschichte dieses „Kuchens ohne Backen“ liet sich bes ins frühe 20. Jahrhundert zurückverfolgen. De Firma Bahlsen gab en de 1920er- Jahren en Rezepp för ne „Schokoladenkuchen us Leibniz-Keks“ erus. Hück weed dä Kooche ävver vür allem met de Köch de deutschen Wirtschaftswunderzeit assoziiert. Wiener - Schnitzelchen us kölscher Kösch Ehz en Mähl met Salz, dann en Ei met enem Schuss Rohm un zom Schluss dat Schnetzele us de Eifel en gewürztem Paniermähl drihe. Botterschmalz en de Pann erhitzen, Schnetzele hinengevve, fädich es dat leckere Kalbsschnitzelchen us kölscher Kösch. Wiener - Koon ahn Koon - Schnitzelchen för üch leeve Veggis Et kütt och us de kölschen Kösch un weed och esu jemaht. Dat wat umbacken weed es en joodes Haferbrot met Koon ahn Koon us de Backes. Jeht och met gegrillten Pilzen en ener Soja-Sahne-Soß. Kölsche Frikadellchen En Brütche en Wasser enweiche un geschnittene Öllich en Butterschmalz aandünste. Zosamme met däm usjedrockenen Brütche un dä resslichen Zutaten - Eier, Peffer, Salz, un Geheimes - jood met dä Häng durchknedde. De Jehacks mindestens e halv Stund durchtrecke losse. Dann noch eimol avschmecke. Schön Fleischklopse formen un en de Medde ne Stöck Jurk udder Kies jenknuutsch, anschließend jet flaach paasche un em Backovve garen. Fädich es dat kölsche Frikadellchen. Dä Klassiker dä Kölsche Kösch met Mostert un dozo ne Oberjärijes es en Jedeech.
Falsches Bild !
Uns kölsche Eck Uns kölsche Eck Uns kölsche Eck Uns kölsche Eck
Uns kölsche Eck
Uns kölsche Eck Uns kölsche Eck Uns kölsche Eck Uns kölsche Eck Uns kölsche Eck
Uns kölsche Eck
Uns kölsche Eck Uns kölsche Eck