Kölschig - Met de Fingern müffele                2025
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  Himmel un Ääd jewickelt
  Gebratene traditionelle Kölsche-Blodwoosch met Kartoffelstampf, 
  kandierten Öllich un Äpfeln en Börrekteig jewickelt
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  Äädäppelschloot im Weckgläschen
  Rheinischer-Kartoffelsalat „ohne Mayo“, doför met Weißweinessig,
  Senf-, Zwiebel- un Gurkenvariationen, Omas`s Pitterzillje un 
  Feldradieschen
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  Riefkoochelschen met irgend wat
  Irgend wat es, wat do wells! 
  Wellst de Lachs, Appelmus, Röbekruck,  udder söns irgend jet!
  Mer erföllen üch jähn all Wünsch!
      
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  Eier Dömsche
  Vater-Rhein-Eierschiffchen met ner joldich und hätzhafftigen 
  Eigelb-Domspitzen-Füllung
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  Linsezopp
  Uns hausgemachte, noh altem klassischen Rezepp zubereitete 
  Linsensuppe, hät nor Saisongemüse em Döppe. Dat besondere es, 
  dat mer verschiedene Linsenarten noh dä traditionellen
  “Fünnef-Elemente-Küch“ zubereiten.
  De Suppe jeht fleischig, vegetarisch un och vegan.
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  Halven Hahn
  Leckerere decke Goudascheibe op Salzbutter un Pumpernickel
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  Marmorkoohe op Kölsch
  Kleines Marmorküchlein op Salzbutter un Pumpernickel
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  Lecker Stössje
  Mousse au Chocolat för de Kölsche un all andere Minsche,
  em Stössje, dat ne leckere Basilikum-, Limetten- udder Chilizucker-
  Rand met Goldstaub hät
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  Tafelspitz mit Strüßjer un Konfettie
  Leckeres gekochtes Stöck vum Rind, jerollt, jespießt, opjelaht un met 
  scharfen Maireidich serveert
   
   
   
   
   
   
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  Kaltes Schnäuzchen
         De Geschichte dieses „Kuchens ohne Backen“ liet sich bes ins frühe 20. 
  
  Jahrhundert zurückverfolgen. De Firma Bahlsen gab en de
  
  1920er-
  Jahren en Rezepp för ne „Schokoladenkuchen us Leibniz-Keks“ 
  
  erus. Hück weed dä Kooche ävver vür allem met de Köch de deutschen 
  
  Wirtschaftswunderzeit assoziiert. 
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  Wiener - Schnitzelchen us kölscher Kösch
         Ehz en Mähl met Salz, dann en Ei met enem Schuss Rohm un zom   
         Schluss dat Schnetzele us de Eifel en gewürztem Paniermähl drihe.   
         Botterschmalz en de Pann erhitzen, Schnetzele hinengevve, fädich es  
         dat leckere Kalbsschnitzelchen us kölscher Kösch. 
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  Wiener - Koon ahn Koon - Schnitzelchen för üch leeve Veggis
         Et kütt och us de kölschen Kösch un weed och esu jemaht. Dat wat
         umbacken weed es en joodes Haferbrot met Koon ahn Koon us de    
         Backes. Jeht och met gegrillten Pilzen en ener Soja-Sahne-Soß.
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  Kölsche Frikadellchen
         En Brütche en Wasser enweiche un geschnittene Öllich en 
         Butterschmalz aandünste. Zosamme met däm usjedrockenen Brütche  
         un dä resslichen Zutaten - Eier, Peffer, Salz, un Geheimes - jood met dä 
  
  Häng durchknedde. De Jehacks mindestens e halv Stund
  durchtrecke 
  
  losse. Dann noch eimol avschmecke. Schön Fleischklopse formen un en 
  
  de Medde ne Stöck Jurk udder Kies jenknuutsch, anschließend jet 
  flaach 
  
  paasche un em Backovve garen. Fädich es dat kölsche Frikadellchen. 
    
  
  Dä Klassiker dä Kölsche Kösch met Mostert un dozo ne Oberjärijes es 
  
  en Jedeech.
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  RainBurger
  
  Zwo leckere Rievkoochelschen schunkeln met enem kölschen 
  
  Frikadellchen. Wat kütt dobei erus? 
         En Burger dä do en dingem Levve nie mih verjesse wirst.